Doua carti noi, semnate de Flavius Lucacel: Trecatoarea pisicii si Scoici pe nisipul fierbinte

Magazin Salajean 21 septembrie 2011 0

Doua carti noi, semnate de Flavius Lucacel: Trecatoarea pisicii si Scoici pe nisipul fierbinte

Anul 2011 pare unul fast pentru scriitorul (pictorul, maestrul bucatar, taticul, pietrarul, organizatorul de manifestari culturale) Flavius Lucacel. Nu cu mult timp in urma, una dupa cealalta, i-au fost publicate doua carti de teatru: „Trecatoarea pisicii” (Ed. Limes) si „Scoici pe nisipul fierbinte” (Ed. Dacia XXI, in colaborare cu Primaria comunei Benesat). Felix Nicolau: „Prea subtil ca sa se erijeze in moralist, Flavius Lucacel este un dramaturg care nu derapeaza inspre accesorii sau virtuozitati. Foarte bine stranse, piesele lui pot enerva prin dispunerea intrigii ca parabola politica cu minime ingrediente absurde si suprarealiste.

Totusi, cat de bine ne prinde un teatru implicat, taios si inteligent!” Mircea Ghitulescu: „In «Scoici pe nisipul fierbinte», tinerii petrec mai bine decat parintii lor, sunt niste hedonisti. Dar sa nu bagi de seama jalea din care se trag este o grava eroare. Peste tot aceeasi viata copiata dupa realitate, aceeasi existenta traita de altii cu mult inainte, ca in piesele lui Mazilu”.

Flavius Lucacel s-a nascut la 26 august 1968 in Alunis, judetul Salaj. A debutat cu poezie, in 1992, in revista „Tribuna”, iar cu teatru in 2006 prin volumul „Trilogia spatiului inchis”. In 2010 a primit Premiul „Radu Stanca” al filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din Romania pentru cartea anului, „Ceai de fluturi/Butterfly Tea”.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »