Doi zalauani au trecut de prima etapa la Romanii au talent

Magazin Salajean 21 februarie 2012 0

Doi zalauani au trecut de prima etapa la Romanii au talentCea de-a doua editie a emisiunii Romanii au talent, difuzata de postul de televiziune ProTv, are in competitie si doi zalauani care au primit acordul juriului de a incanta publicul si in urmatoarea etapa. Oana Lianu, supranumita Printesa naiului, si Adrian Pralea, un barman iscusit, ambii originari din Zalau, au dat dovada ca talentul lor merita sa fie recunoscut in toata tara, si nu numai.

Artista Oana Lianu a surprins pe toata lumea vineri seara, participand la prima editie din noul sezon al emisiunii. Printesa naiului, cum este ea supranumita, a convins juriul interpretand o partitura de jazz. Atat Andra, cat si Mihai Petre si Andi Moisescu, membrii juriului, au placut-o pe Oana, acordandu-i trei de Da pentru urmatoarea etapa a competitiei. Talentul Oanei Lianu a propulsat-o in lumea celebritatii nu doar in tara ci si peste hotare, artista interpretand atat la nai cat si la alte instrumente sau vocal melodii clasice, folclorice sau evergreen-uri. Interpeta s-a nascut in Zalau, intr-o familie in care muzica era la ea acasa, tatal ei cantand intr-un ansamblu folcloric. De la 6 ani a luat lectii de pian, insa dupa inca 8 ani de studiu sperantele unei cariere de succes ca pianista s-au naruit, din cauza unui accident la un deget. Asa a invatat sa cante si la nai. Cu o cariera deja remarcabila ca instrumentista, Oana s-a specializat in Pedagogie Muzicala, iar in 1999 si-a urmat familia la Oradea, unde a devenit confe-rentiar la Facultatea de Muzica, publicand si doua carti de specialitate. A sustinut peste 500 de concerte si a primit premii si distinctii in zeci de festivaluri internationale de folclor din Europa, China si SUA. De-a lungul anilor si-a perfectionat si vocea, iar mai nou a adoptat un nou stil: jazz-ul.

Adrian Pralea, in varsta de 24 de ani, din Zalau, s-a mutat in urma cu cativa ani in Cluj-Napoca, unde lucreaza ca si barman intr-un renumit club. Arta de a desena in caimacul cafelelor l-a indemnat pe acesta sa participe la renumitul concurs. In cadrul competitiei, tanarul a facut cate o cafea pentru fiecare dintre membrii juriului, precum si pentru Smiley si Pavel Bartos. Acesta a reusit sa-si insuseasca cei trei de Da din partea juriului, cu toate ca doi dintre membrii juriului au apasat inainte X, vazand pofta cu care priveau prezentatorii canile.

Cei doi zalauani vor trebui sa vina cu reprezentatii si mai fascinante prin care talentul lor sa le aduca acordul juriului intr-o etapa viitoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »