Doi sălăjeni distinşi cu Crucea Eparhială

Andreea Vilcovschi 13 noiembrie 2012 1
Doi sălăjeni distinşi cu Crucea Eparhială

Doctorul Liviu Gârbea şi profesorul Grigore Grigoruţ au primit, în urmă cu câteva zile, Crucea Eparhială, cea mai înaltă distincţie pe care Biserica Greco-Catolică o oferă credincioşilor laici. Acrodarea acestei distincţii s-a făcut în cadrul deschiderii oficiale a Anului Credinţei, ce a avut loc la Oradea. În acest an, distincţia a ajuns la 15 credincioşi laici, pentru implicarea activă în viaţa bisericii.

Medic Liviu Gârbea este preşedintele Asociaţiei Medicilor Catolici “Sf. Luca” şi membru în Adunarea Eparhială din partea Protopopiatului Greco-Catolic Zalău. În ceea ce-l priveşte pe profesorul Grigore Grigoruţ, acesta este dirijorul corului “Sfânta Familie” al bisericii cu acelaşi nume.

La manifestarea de la Oradea au fost prezenţi toţi preoţii Eparhiei Greco-Catolice, din toate cele 10 protopopiate, care au venit însoţiţi de credincioşii laici. Anul Credinţei a fost convocat de către papa Benedict al XVI-lea, prin Scrisoarea apostolică “Porta fidei”, stabilind că aceasta va avea loc între 11 octombrie 2012 şi 24 noiembrie 2013. În document se exprimă dorinţa ca Anul Credinţei “să trezească în fiecare credincios aspiraţia de a mărturisi credinţa în plinătate şi cu reînnoită convingere, cu încredere şi speranţă”.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Ioan 25 noiembrie 2012 at 16:16 - Reply

    Felicitari D-lui doctor Liviu Garbea si talentatului profesor Grigore Grigorut pentru primirea inaltelor distinctii din partea Bisericii Greco-Catolice! Le merita din plin cunoscand intreaga lor activitate prodigioasa depusa in slujba oamenilor, faptul ca sunt modele de buni romani crestini si mari patrioti! Sa ne traiasca intru multi ani!

Lasa un Raspuns »