Despre artă şi comunism, într-o expoziţie la Galeriile “Ioan Sima”

Andreea Vilcovschi 16 ianuarie 2013 1
Despre artă şi comunism, într-o expoziţie la Galeriile “Ioan Sima”

VIDEO

Publicul sălăjean este aşteptat, în aceste zile, să treacă pragul Galeriilor de Artă “Ioan Sima” din Zalău, pentru a viziona expoziţia “Arta în slujba ideologiei comuniste”.

În cele patru săli destinate acestei manifestări, vizitatorii vor găsi opere de artă realizate în perioada comunistă, obiecte personale, ordine, medalii, diplome, brevete, însemne ale epocii, pagini din ziarele vremii şi imagini cu vizitele de lucru ale tovarăşului Nicolae Ceauşescu în Sălaj. Toate aceste exponate provin din patrimoniul muzeului şi din colecţiile particulare.

“Această primă acţiune din 2013 a Muzeului de Artă este dedicată unei perioade în care cultura a avut de suferit”, a declarat cercetătorul ştiinţific Marin Pop.

Potrivit lui Szabo Attila, şeful secţiei Artă din cadrul muzeului, sălile au fost organizate tematic: “În cea dintâi putem vedea o confirmare a aderării la lupta de clasă, a doua sală este dedicată perioadei glorioase a socialismului, cu industrializarea şi cooperativizarea agriculturii, în timp ce sala a treia este dedicată propagandei pentru tineret. În ultima sală, am expus picturi ce evocă tendinţa de culturalizate a maselor”.

Evenimentul este organizat de Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, sub egida Consiliului Judeţean Sălaj.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Nelu 17 ianuarie 2013 at 21:27 - Reply

    Conform ultimelor sondaje, 53 % dintre români gândesc cam aşa :decât o “democraţie” putredă şi coruptă, parcă mai bună era o dictatură sănătoasă, de dezvoltare !

Lasa un Raspuns »