Daci şi romani de Zalău, la Medieşul Aurit

Adela Farkas 4 septembrie 2012 2
Daci şi romani de Zalău, la Medieşul Aurit

Voluntari ai asociaţiei Amicii Muzeului din Zalău au participat duminică la Zilele Medieşului Aurit din judeţul Satu Mare. Membri ai trupelor de daci, “Lupii Daciei” şi de romani, “Cohors III Campestris”, au dat onorul oficialităţilor şi participanţilor la manifestări şi au prezentat pe scenă echipamentele şi tehnicile de luptă specifice războinicilor reconstituiţi.
După vizitarea expoziţiei privitoare la cercetările arheologice desfăşurate pe teritoriul localităţii, într-un mare centru de olari daci din perioada epocii romane, participanţii au degustat din produsele tradiţionale locale. Aceştia au primit informaţii despre echipamentele şi accesoriile dacice şi romane şi s-au fotografiat cu membri trupelor de reconstituire istorică. A urmat un concurs de tir cu arcul, pentru copii şi adulţi, la care arcaşii daci şi sarmaţi au fost instructori. Participarea zălauanilor la Zilele Medieşului s-a încheiat cu simularea unei lupte între romani şi daci şi aliaţii lor vandali şi sarmaţi, luptă pierdută de romani, de astă dată.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 5 septembrie 2012 at 22:46 - Reply

    Şi tot atâta lume cât la Porolissum Fest adică 500 de oameni din care trupele + organizatorii 200 ?

  2. organizator 6 septembrie 2012 at 10:41 - Reply

    anonimule (si la propriu si la figurat), numarul de participanti, de peste 1200, la Porolissum Fest, a fost stabilit pe baza biletelor gratuite acordate la intrarea in sit. Ca nu au fost toti simultan, ca sa iti dea satisfactie, nu e vina noastra si nici nu prea conteaza. Iar pentru Medies intreaba organizatorii de acolo.

Lasa un Raspuns »