Cursuri pentru bibliotecari

Adela Farkas 4 septembrie 2012 1
Cursuri pentru bibliotecari

Bibliotecari din mediul rural sălăjean vor participa la cursuri de pregătire necesare extinderii serviciilor oferite de bibliotecile publice. Cursurile se derulează în cadrul Programul Naţional de formare DigiTales , pentru competenţe în Windows Movie Maker. Demersul contribuie la păstrarea digitală a memoriei comunităţilor, la alfabetizarea digitală a unor grupuri vulnerabile şi la extinderea serviciilor pe care bibliotecile publice le pot oferi comunităţilor. A doua etapă a programului, pe care Biblioteca Judeţeană Sălaj o va aplica, va fi selecţia unui număr de 15 membri ai comunităţii din municipiul Zalău, care vor crea povestiri digitale ce vor avea caracter public şi vor fi încărcate pe site-ul YouTube şi pe un site dedicat proiectului. Bibliotecarii formaţi în cadrul acestui program vor deveni furnizori de formare în metodologia povestirilor digitale pentru comunitate. În cadrul acţiunilor de dezvoltare profesională, un reprezentant al BJ Sălaj a participat zilele trecute, la programul Academia Internaţională a Tinerilor Bibliotecari, desfăşurat în Letonia. Între obiectivele acestui proiect sunt: crearea unei reţele regionale de tineri bibliotecari care pot promova modelul de bibliotecă modernă, dezvoltată tehnologic; aprofundarea cunoştinţelor acestora despre conceptele de vârf legate de biblioteconomie modernă, bazată pe exemple de succes, care se aplică şi în alte ţări; participarea la formare de înaltă calitate în limba engleză, în domenii-cheie ale activităţii bibliotecii moderne; elaborarea unor planuri proprii, care au scopul de a contribui la modernizarea bibliotecilor; conectarea cu alte reţele internaţionale de bibliotecari.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Iulian 5 septembrie 2012 at 07:38 - Reply

    FELICITARI! Asteptam de atatia ani in Zalau sa se acorde mai mare atentie acestei institutii, sa-i acordati, dragi alesi, spatii mai mari in care sa putem merge sa lucram impreuna. Mergeti si voi in lume si vedeti cata atentie se acorda bibliotecilor, iar noi aici facem doar circ! De aici se pleaca, de la dezvoltarea institutiilor cu rol de educatie!

Lasa un Raspuns »