Cultele, dezinteresate de asistenta sociala

Magazin Salajean 20 martie 2007 0

Doar 5 parohii din Salaj, respectiv Parohia Ortodoxa nr. 1 Simleu Silvaniei, Asociatia ProVita Iaz si Parohia Ortodoxa Iaz, Parohia Ortodoxa Romanasi, Asociatia Catolica Caritas Zalau si Parohia Ortodoxa Horoatul Crasnei s-au aratat interesate, pana in prezent, de programul de finantare al Consiliului Judetean Salaj, care presupune oferirea unor servicii de asistenta sociala prestata de culte. Presedintele CJS, Tiberiu Marc, s-a aratat total dezamagit fata de acest dezinteres, dar a declarat ca oferta de cofinantare ramane valabila pentru tot anul, aceasta putand fi chiar continuata si in cursul anului viitor.

Cu un buget de 120.000 lei, proiectul presupune imbunatatirea calitatii vietii persoanelor varstnice, a celor cu dizabilitati si a copiilor, serviciile de asistenta sociala fiind oferite intr-un cadru organizat creat de unitatile de cult.

Programul CJS se adreseaza unui numar de 20 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca, care ar putea presta activitati in domeniul social pentru 100 de persoane aflate in dificultate. Cele 20 de persoane selectate ar beneficia de echivalentul unor indemnizatii la nivelul retributiei minime pe economie, pe parcursul unui an, in timp ce organizatia aplicanta ar trebui sa aloce minim 10 la suta din valoarea totala a proiectului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »