Reuniunea Corală “Camerata Academica Porolissensis” la ceas aniversar – 45 de ani de la înfiinţare

Cu ocazia împlinirii a 45 de ani de la înfiinţarea Reuniunii Corale “Camerata Academica Porolissensis”, catedrala Episcopală din Zalău – “Sfânta Vinere” va găzdui duminică, 29 mai, de la ora 18, cea de a XVII-a ediţie a Festivalului Coral “Ecouri Transilvane”.

Festivalul este organizat de Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj, Liceul de Artă “Ioan Sima”, Reuniunea Corală “Camerata Academica Porolissensis”, Episcopia Sălajului şi Parohia “Sfânta Vinere”. După cum a explicat Daniel Săuca, directorul CCAJ Sălaj, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată cu ocazia aniversării a 45 de ani de la înfiinţarea Reuniunii Corale “Camerata Academica Porolissensis”, la acest festival va fi prezent un “cor de excepţie” – “Preludiu” din Bucureşti, cor dirijat de Voicu Enăchescu.
“Vreau să vă spun că pentru mine este un moment deosebit. În toată activitatea mea m-am străduit să mă ridic la nivelul profesioniştilor. Am reuşit prin cadrul acestui festival să aduc în Zalău cele mai bune formaţii corale din ţară şi nu numai. Corul care va fi prezent duminică la Zalău este, după părerea mea, unul dintre cele mai bune din ţară şi din Europa. În aceste zile reprezintă România la un festival coral în Polonia”, a precizat dirijorul Cameratei Academica Porolissensis – profesorul dr. Ioan Chezan. Reprezentanul Reuniunii Corale a ţinut să mai precizeze faptul că un aspect foarte important ar fi acordarea unui titlu de “cor profesionist”, menţionând faptul că “deşi au trecut 45 de ani de la înfiinţare, încă nu mi-am pierdut răbdarea”. În opinia preşedintelui CJ Sălaj, Tiberiu Marc, prezent la conferinţă, în lipsa unor instituţii culturale de gen “Filarmonica” sau “Operă”, prezenţa unui cor de o asemenea valoare completează paleta ofertei culturale atât în Zalău cât şi în judeţ. “Soluţia este ca acest cor să devină o instituţie care să beneficieze e sprijin şi nu să fie o anexă a unei instituţii culturale. Timpul nu este pierdut, iar dacă energia vă permite, vom încerca împreună să construim din acest cor o instituţie de sine stătătoare. Felicitări pentru ceea ce aţi făcut şi pentru faptul că sunteţi un cor apreciat şi căutat”, a spus Tiberiu Marc.
La Festivalul de la Zalău sunt aşteptaţi să participe toţi cei care doresc, intrarea este liberă.

Leave a Comment