Costel Busuioc a facut senzatie la Zalau

Magazin Salajean 6 decembrie 2011 0

Costel Busuioc a facut senzatie la ZalauTenorul Costel Busuioc a sustinut, in premiera la Zalau, duminica seara un concert de colinzi, cantonete si arii din opere. Recitalul celui care a castigat in Spania trofeul Hijos de babel a avut loc in Catedrala Sfanta Vinere in prezenta a peste 1.000 de zalauani, de toate varstele, de diferite confesiuni si etnii. Evenimentul, la care a asistat si Prea Sfintitul Episcop al Salajului, dr. Petroniu Florea, s-a desfasurat cu sprijinul Consiliului Judetean Salaj, al Centrului de Cultura si Arta al judetului Salaj, precum si al gruparii religioase Oastea Domnului, din care face parte si artistul roman.

Oaspetele a fost prezentat de consilierul episcopal, Gabriel Gardan, ca un om de o modestie rara care, prin talentul sau, a uimit nu doar Spania si Romania, ci intreaga Europa. Costel Busuioc le-a marturisit zalauanilor ca credinta i-a schimbat viata: Daca nu m-as fi apropiat de Biserica, astazi poate as fi fost un om ratat. Acesta a fost impresionat de imensitatea, luminozitatea si rezonanta lacasului in care a concertat duminica si a afirmat ca este posibil sa revina la Zalau, in primavara anului viitor, cu un concert inedit.

Este cea mai frumoasa catedrala pe care am vazut-o vreodata. Felicitari pentru aceasta realizare si sa va dea Dumnezeu puterea sa o finalizati, a afirmat Costel Busuioc.

Concertul artistului a avut loc dupa participarea acestuia, duminica dimineata, la Sfanta Liturghie in Chichisa si Galpaia. Recitalul tenorului de la Zalau s-a desfasurat in cadrul unei seri de rugaciune organizate de Biserica Sfanta Vinere si Oastea Domnului. Cu acest prilej au mai evoluat: corul oaspetilor (de la Oastea Domnului), precum si solista corului Lumina Lina al Catedralei Sfanta Vinere, Maria Breje.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »