Corul “Magnificat”, concert extraordinar la Şimleu Silvaniei

Flavia Pintea 31 martie 2013 1
Corul “Magnificat”, concert extraordinar la Şimleu Silvaniei

 

Biserica Greco-Catolică din Şimleu Silvaniei a găzduit duminică, 31 martie, începând cu ora 17, concertul extraordinar al corului “Magnificat” al Catedralei Greco-Catolice “Schimbarea la faţă” din Cluj-Napoca, dirijor Alexandru Suciu, alături de solişti de la Opera Română din Cluj-Napoca, Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj-Napoca şi Academia de muzică “Gh.Dima” din Cluj-Napoca. Timp de aproape două ore, lăcaşul de cult a fost arhiplin. Evenimentul cultural-religios, organizat de Parohia Greco-Catolică “Sfânta Treime” din Şimleu Silvaniei în colaborare cu Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sălaj, primăria oraşului Şimleu Silvaniei, a marcat împlinirea a 70 de ani de la înfiinţarea primului cor românesc bisericesc cult din Transilvania, care a funcţionat şi funcţionează la Biserica Greco-Catolică din Şimleu Silvaniei.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. m 1 aprilie 2013 at 13:34 - Reply

    Nu si-au dezmintit numele , a fost cu adevarat magnific …
    Felicitari si corului din Simleu pentru longevitatea in activitate , dar poate ca un pic de perseverenta in a se perfectiona nu le-ar strica . Discrepanta intre prestatia clujenilor si cea a gazdelor a fost greu de “digerat” si poate ca a venit timpul sa aiba la carma un profesionist , ca pe vremea maestrului Cuteanu , pentru ca se pare ca entuziasmul dlui inginer nu prea e suficient pentru a avea si rezultate .

Lasa un Raspuns »