Copiii zălăuanilor sunt invitaţi în Casa Jocului

Mihaela Moldovan 21 septembrie 2012 0
Copiii zălăuanilor sunt invitaţi în Casa Jocului

Proiectul Casa Jocului, destinat copiilor din Zalău cu vârste între 5-11 ani, va debuta în 29 septembrie, la Centrul de Cultură și Artă al Județului (CCAJ) Sălaj. Potrivit unui comunicat de presă remis de instituţia respectivă, “ideea de bază este transmiterea unor valori culturale și estetice prin valorifcarea alternativă a tradiției populare, a patrimoniului material și imaterial în spiritul jocului și al creativității”.
Cu sprijinul CCAJ, vor fi susținute lunar, până la finele anului în curs, două evenimente (unul în limba română, unul în limba maghiară, n.r.) de către Asociația Culturală Katakomba din Zalău, în parteneriat cu instituțiile de învățământ din oraş. Şcolile implicate în proiect sunt Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, Grădinița cu Program Prelungit nr 10, Grădinița cu Program Normal şi Prelungit nr. 5, Şcoala Gimnazială “Iuliu Maniu”, Şcoala Gimnazială “Simion Bărnuţiu”, Grădiniţa Reformată Dumbrava, Liceul de Artă “Ioan Sima”, Grădinița cu Program Prelungit nr 1, respectiv Asociația Táncoska din Zalău.
Sunt așteptați la manifestări copiii de grădiniță (grupele mijlocii, mare și pregătitoare, n.r.) și elevii de ciclu primar. Acţiunile includ învățare de cântece, jocuri și dansuri populare sălăjene și nu numai, acompaniate cu instrumente tradiționale, activități de grup, lucru manual și meșteșuguri tradiționale, teatru de păpuși, prezentări de cărți pentru copii, familiarizare cu portul popular, etc. Acţiunile vor fi derulate în intervalul orar 10 – 13, părinții având posibilitatea de a participa activ în program.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »