Copiii din Ansamblul Barcaul, rasplatiti la Bucuresti pentru colinda

Magazin Salajean 12 decembrie 2011 0

Copiii din Ansamblul Barcaul, rasplatiti la Bucuresti pentru colinda Micii artisti simleuani din Ansamblul Barcaul au sustinut la Sala Palatului din Bucuresti un concert de colinde. Potrivit informatiilor furnizate de directorul Clubului Copiilor din Simleu Silvaniei, Gavril Neaga, in perioada 4-6 decembrie, membrii ansamblului Barcaul, al Clubului Copiilor din Simleu Silvaniei, au fost prezenti la Bucuresti, unde au colindat pe marea scena a Salii Palatului. Acestia au mai prezentat in fata numerosului public spectator, datini si obiceiuri de Craciun, Anul Nou si Boboteaza. Repertoriul a cuprins colinde inedite sau mai putin cunoscute din zona Barcaului, obicieiul de Craciun, Viflaimul si obiceiul de Boboteaza, Turaleisa.

Modul de interpretare, tinuta artistica si vestimentara (toti au fost imbracati in costume populare de iarna, specifice zonei), au dat spectacolului imaginea traditionala si plina de farmec a sarbatorilor de iarna de altadata. Respectandu-se intocmai ritualul acestor sarbatori, in partea finala a spectacolului, intreaga audienta a admirat si aplaudat cantecul si jocul de pe la noi. Si-au dat concursul solistii: Daliana Lazoc, Denisa Rolnic, Paul Ionut Gal si Cornelia Neaga. In aplauzele spectatorilor, gazdele au daruit copiilor mere, prune uscate, nuci, colacei, toate acestea umplandu-le traistele colindatorilor, ne-a relatat Gavril Neaga.

Colindatorii din Simleu au fost, in 6 decembrie, oaspetii Ministerului Transporturilor si Comunicatiilor, ai Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si ai Guvernului Romaniei – Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni. Peste tot, gazdele au fost deosebit de ospitaliere, asteptandu-i si daruindu-le, cadouri si multumindu-le pentru frumoasele colinde si obiceiuri prezentate. Cel mai frumos dar pe care l-au primit copiii din ansamblu a fost o tabara gratuita, de o saptamana, pe litoralul Marii Negre, in vacanta de vara din 2012.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »