Concurs de eseuri pentru elevi – “Eroii sălăjeni şi faptele lor”

Elevii din judeţ sunt aşteptaţi să se înscrie la concursul de eseuri “Eroii sălăjeni şi faptele lor”. Concursul, aflat la VII-a ediţie, face parte din suita de manifestări dedicate “Zilei Naţionale a Eroilor” şi este organizat de Instituţia Prefectului Sălaj în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean, a Bibliotecii Judeţene “Ioniţă Scipione Bădescu” (BJS), Direcţiei Judeţene a Arhivelor Statului, Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă (MJIA) Zalău, Asociaţiei Jurnaliştilor din Sălaj şi Biroul de Informare al Parlamentului European în România.
Anul acesta concursul va fi dedicat memoriei a două nume marcante pentru istoria şi activitatea social-culturală a judeţului Sălaj: Iuliu Maniu şi Victor Deleu.
Concursul se adresează elevilor din clasele V-VIII şi IX-XII şi constă într-o lucrare scrisă, sub supravegherea juriului, în Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene. Candidaţii nu vor avea acces la surse de inspiraţie pentru că un accent deosebit se va pune pe creativitatea elevilor. Înscrierea se va face prin transmiterea datelor de identificare: nume, prenume, şcoala, clasa, localitatea şi număr de telefon la adresa de e-mail iulia.david@prefecturasalaj.ro, iar data limită pentru înscrierea în concurs este 8 iunie – ora 16. Potrivit organizatorilor, concursul va avea loc în 9 iunie în sala de lectură a Bibliotecii, în intervalul orar 8,30- 10,30 şi va consta într-o probă scrisă în condiţii de olimpiadă, din bibliografia recomandată, precum şi o probă liberă, pentru testarea creativităţii. Premierea câştigătorilor se va desfăşura în aceeaşi zi, în cadrul manifestărilor dedicate “Eroilor Neamului”. Concurenţii vor putea opta pentru una din cele două personalităţi recomandate, iar bibliografia poate fi consultată la Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene, precum şi în toate bibliotecile publice din judeţ, orăşeneşti şi comunale,dar şi pe site-ul www.bjs.ro. Premiile se vor acorda pe două secţiuni şi anume: Secţiunea 1 – elevi din clasele V-VIII; Premiul I, Premiul al II – lea, Premiul al III – lea şi Premiul special al juriului şi Secţiunea II – elevi din clasele IX-XII, Premiul I, Premiul al II – lea, Premiul al III – lea şi Premiul special al juriului.
Cele mai reprezentative lucrări vor fi publicate de Centrul de Cultură şi Artă într-o broşură care va fi distribuită în luna septembrie, anul curent, cu ocazia comemorărilor de la Ip şi Treznea.

Leave a Comment