Concert de colinde pentru zălăuani

Mihaela Moldovan 13 decembrie 2012 0
Concert de colinde pentru zălăuani

 

Zălăuanii sunt invitaţi luni, de la ora 17, la un Concert de colinde care va avea loc în sala «Avram Iancu» a sediului administraţiei municipale, evenimentul fiind organizat de Primăria Zalău şi Liceul de Artă «Ioan Sima». Vor urca pe scenă aproximativ 100 de elevi, cu un repertoriu bogat, de sărbătoare, pornind de la colindele pe care le auzim des în această perioadă, la cele mai puţin aduse în faţa publicului, de la cântece de Crăciun, la colinde vechi, culese din satele Sălajului, au anunţat reprezentanţii administraţiei municipale. «Este al doilea an în care liceul vine cu un program special şi sperăm ca acest concert să devină o tradiţie, şi astfel să primescă colindele copiilor cât mai mulţi oameni. Ne bucurăm să fim gazde, că sala primăriei continuă să fie un loc drag şi preferat de mulţi organizatori pentru desfăşurarea unor evenimente culturale, ceea ce face ca luna decembrie să fie pentru noi nu doar luna cadourilor, ci şi luna colindelor», a spus spus Radu Căpîlnaşiu, primarul Municipiului Zalău.

Referitor la spectacol, directorul Liceului de Artă «Ioan Sima», Titus Câmpean, a declarat că s-a încercat cuprinderea în spectacol a mai multor denuri de colinde, de la cele mai cunoscute, până la cele tratate într-o manieră complexă. «Am încercat să promovăm colindele tradiţionale din judeţul Sălaj şi să ne apropiem astfel de spiritul Sărbătorilor, să ajungem la sufletul publicului», a adăugat Titus Câmpean.

Sala «Avram Iancu» a Primăriei Zalău va rămâne deschisă publicului şi pentru «Concertul de Colinde» al Corului «Gloria Dei», care va fi organizat duminică, 16 decembrie, de la ora 18. Tot aici, săptămâna viitoare se vor auzi colindele celor aproximativ 900 de copii de la grădiniţele, şcolile şi liceele din Zalău.

 

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »