Clujul va găzdui cel mai de amploare festival de folk organizat vreodată în Transilvania!

Tudor Bolgar

… deşi aşa ar putea fi catalogat NAPOCA FOLK FEST-ul de către cei din echipa de organizare, nu este nici pe departe o laudă organizatorică, parte a vreunei strategii de marketing, ci o remarcă sinceră, venită din partea a aproape tuturor celor peste 50 de artişti unul şi unul care şi-a confirmat prezenţa la acest eveniment ce se doreşte a fi primul dintr-o serie de evenimente, deocamdată anuale, care vor aduce în atenţia clujenilor şi nu numai numele cele mai vizibile ale folk-ului, rock-ului şi jazz-ului din România. Ca un prim pas, în acest sens, Asociaţia Culturală NAPOCA FOLK are plăcerea de a vă invita, în perioada 25-28 Octombrie 2012, la prima ediţie a Napoca Folk Festival, în două locaţii cu o simbolistică aparte pentru Cluj-Napoca: CASA DE CULTURĂ A STUDENŢILOR şi „BIBLIOTECA CENTRALĂ JANIS” (P-ţa Unirii nr. 19).
Evenimentul va debuta, în seara zilei de Joi, 25 Octombrie, ora 21:00, în Janis „La Stuf”, cu GALA TINERILOR FOLKIŞTI, eveniment cu intrarea liberă la care poate participa orice practicant-simpatizant al folk-ului, în măsura unei înscrieri preliminare.
Pentru ziua de vineri, 26 Octombrie, începând cu ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenţilor, organizatorii ne propun concerte cu Mircea Vintilă & Brambura, Vasile Şeicaru & Victor Hoajă, Ducu Bertzi, Vali Şerban, Adrian Ivaniţchi, Eugen Avram, Florin Săsărman, Maria Gheorghiu, Andrei Păunescu, Ioan Onişor & Ionuţ Mangu şi grupul Vacanţa Muzicală, format din membri ai grupului Umoristic „Vacanţa Mare”.
Sâmbătă, 27 Octombrie, începând cu aceeaşi oră 18, si tot la Casa De Cultură A Studenţilor, vă vor concerta şi (în)cânta Florin Chilian, Dinu Olaraşu, Ada Milea, Fără Zahăr, Emeric SET, Marius Baţu, Cristi Buică, Magda Puskaş, Ovidiu Mihăilescu şi Vasile Mardare.
Duminică, 28 Octombrie, tot de la ora 18:00 şi tot la Casa de Cultură a Studenţilor, veţi avea ocazia de a-i audia, aprecia şi simţi aproape pe Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Adrian Beznă & Cătălin Ungureanu, Zoia Alecu, Dan Vană, Octavian Bud & Adina Ignat, Adrian Sarmăşan & Laci Kovacs, Focul Viu şi pe Ţapinarii.
Organizatorii precizează că lista artiştilor este orientativă (dar nu şi în privinţa numelor deja confirmate!) luându-şi sarcina, onorul şi onoarea de a mai face adăugiri acestei liste.
Concertele de la Casa de Cultură a Studenţilor se apreciază a lua sfârşit, în fiecare seară, în jurul orei 22:00, dar dezmăţul cu muzică de calitate va continua, în fiecare dintre cele trei seri, cu un loc deschis şi desfrâului – Biblioteca Centrală „Janis” – care ne va primi, după ora 23:00 şi până către răsărit, cu alte reprezentaţii ale unora dintre artiştii invitaţi în respectiva zi pe scena Casei de Cultură a Studenţilor.
Deasemenea, organizatorii, mai pustnici la gură fiind, ne promit că chitesc şi alte surprize publicului meloman, pe care le vor chicoti public abia în perioada aferentă festivalului.
În ceea ce priveşte preţul biletelor şi al abonamentelor pentru festival, biletele de o zi pentru concertele de la Casa De Cultură A Studenţilor vor costa, în funcţie de poziţionarea în sală faţă de scenă, 40, 50 sau 60 de lei. Abonamentele pentru două zile, oricare ar fi cele două zile, vor costa 60, 80 sau 100 lei, iar cele pentru toate cele 3 zile de festival vor costa 90, 110 sau 130 de lei.
De asemenea, posesorii de Studcard vor beneficia de o reducere de 10% din preţul biletelor sau al abonamentelor pentru concertele de la Casa de Cultură a Studenţilor, reducerile putând fi cumulative.
Pentru concertele care vor avea loc la Biblioteca Centrală „Janis”, biletele pe o zi vor costa 20 de lei. Nu vor exista abonamente speciale pentru concertele de aici, dar posesorii biletelor de 40 şi 50 de lei, aferente respectivei zile de concerte de la Casa de Cultură a Studenţilor, precum şi ai tuturor tipurilor de abonamente pe câte două zile la 60, 80, 90 sau 110 lei vor plăti doar 10 lei, în respectiva sau respectivele zile de concerte. De asemenea, posesorii de bilete pe o zi la valoarea de 60 de lei vor avea accesul gratuit în respectiva seară în Biblioteca Centrală „Janis”, iar beneficiarii abonamentelor la preţurile de 100 sau 130 de lei vor avea accesul gratuit în Biblioteca Centrală „Janis” în cele două zile aferente abonamentului achiziţionat pentru concertele de la Casa de Cultură a Studenţilor, respectiv pentru toate cele trei seri de concerte din Biblioteca Centrală „Janis”.
Biletele şi abonamentele vor urma să fie puse în vânzare în perioada imediat următoare. Acestea vor putea fi achiziţionate doar din Cluj-Napoca, dar organizatorii gândesc şi un sistem de rezervare a biletelor şi abonamentelor pentru concertele care vor avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor.
Vă aşteptăm în număr cât mai mare la acest veritabil regal de muzică de calitate, menită a ne satisface nu numai auditiv, ci şi (sau, mai ales) sufleteşte!
(P)

Leave a Comment