Cenaclul literar “Silvania”, la ultima şedinţă din acest an

Mihaela Oprea 23 decembrie 2012 0
Cenaclul literar “Silvania”, la ultima şedinţă din acest an

Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău a găzduit, joi, ultima şedinţă din acest an a Cenaclului literar ”Silvania”. După ce au fost colindaţi de un grup de elevi de la Liceul Teoretic ”Gheorghe Şincai” din Zalău, cenacliştii au avut posibilitatea să asculte, în lectura talentatei eleve Anamaria Teglaş, de la Liceul Teoretic ”Ion Agârbiceanu” din Jibou, un grupaj consistent de proză, alcătuit din şase povestiri: Cântec de pian în noapte, Întrerupere existenţială, Naufragiul unui jurnal, Cheia Sol, Sevraj de noiembrie şi Stop cardiac.
În intervenţiile lor, pe marginea textelor citite, Carmen Ardelean, Imelda Chinţa, Daniel Săuca, Daniel Hoblea şi Marcel Lucaciu au remarcat surprinzătoarea maturitate artistică a tinerei autoare. „S-a remarcat prin alternanţa planurilor narative, construcţia personajelor şi, mai ales, fina analiză psihologică, dar şi descrierile de tip balzacian, izul romantic, prospeimea unor imagini sau caracterul poematic al multora dintre pasaje. Majoritatea am apreciat ingeniozitatea prozei Sevraj de noiembrie, proză ce va fi publicată, în următorul număr al revistei Caiete Silvane”, a declarat preşedintele Cenaclului literar „Silvania”, Marcel Lucaciu.
Prima şedinţă a Cenaclului ”Silvania” din anul 2013 se va desfăşura în data de 17 ianuarie şi va consta în lansarea volumului de versuri Poteca de lumini (Editura Eikon, Cluj-Napoca, 2012), volum semnat de Ion V. P, profesor de limba şi literatura română, la Şcoala Gimnazială ”Gheorghe Şincai” din Bobota.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »