Castigatorii Festivalului – concurs Primavara cantecului salajean

Magazin Salajean 30 mai 2007 0

Castigatorii Festivalului - concurs Primavara cantecului salajean

La Casa Oraseneasca de Cultura din Cehu Silvaniei s-a desfasurat duminica dupa-amiaza prima editie a Festivalului concurs de interpretare a muzicii populare salajene, pentru tineri solisti vocali amatori, din judetul Salaj, festival dotat cu trofeul Primavara cantecului salajean. Organizatori: Consiliul Judetean Salaj, Centrul Culturii Traditionale Salaj, Ansamblul Folcloric Mesesul si Casa Oraseneasca de Cultura Cehu Silvaniei. Scopul concursului a fost de a descoperi si promova tinere talente vocal-interpretative, punerea in valoare a cantecului popular autentic si introducerea lui in circuitul de valori spirituale, precum si prezentarea nealterata a frumusetii costumelor populare din zonele folclorice din Salaj. Concursul s-a adresat tinerilor interpreti amatori, de muzica populara – solisti vocali, cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani. Concurentii au fost impartiti in doua grupe de varste: 10-14 ani si 15-18 ani. Concurentii din categoria 15-18 ani au prezentat cate doua melodii – una (doina sau balada ) fara acompaniament de orchestra si a doua (cantec de joc) cu acompaniament orchestral. Pentru participantii cuprinsi in categoria de varsta 10 -14 ani nu a fost obligatorie doina sau balada. La concurs s-au inscris un numar de 36 de concurenti din tot judetul Salaj, participand 31. Juriul, alcatuit din Ioan Ilut (presedintele juriului), Lucretia Bolba, Cristian Contras si Claudiu Domuta (membri), a apreciat calitatile vocal-interpretative ale concurentilor, autenticitatea pieselor si a costumelor populare. S-au acordat premii in valoare neta si diplome de participare pentru fiecare concurent.

* La categoria de varsta 10 -14 ani, locul I a fost obtinut de Deisa Buzgau (din localitatea Motis, Cehu Silvaniei), locul II de Mirel-Ionut Rus (Letca), iar pe locul III s-a clasat Danusia Centea (localitatea Capalna, comuna Galgau pe Somes). Mentiuni: Bianca Bicazan (Zalau, Liceul de Arta Ioan Sima) si Ioana Lazar (Zalau, Liceul de Arta Ioan Sima).

* La categoria de varsta 15 – 18 ani, locul I a fost obtinut de Alexandra Preda (Simleu Silvaniei, Centrul Culturii Traditionale Salaj), locul II de Ionut Coste (Zalau, Liceul de Arta Ioan Sima), iar locul III de Diana Gurzau (Simleu Silvaniei, Centrul Culturii Traditionale Salaj). Mentiuni: Sanda Puscas (Zalau, Liceul de Arta Ioan Sima) si Orsolya Lang (Clubul Copiilor Cehu Silvaniei).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »