Caravana culturii sălăjene la Ileanda

Andreea Vilcovschi 30 octombrie 2012 4
Caravana culturii sălăjene la Ileanda

Primăria şi Consiliul Local al comunei Ileanda, Liceul Tehnologic „Ioachim Pop” din Ileanda, Căminul Cultural Ileanda, Asociaţia Jad Cluj-Napoca şi Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj organizează sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 17, “Caravana Culturii Sălăjene”.

În cadrul acţiunii, găzduite de Liceul Tehnologic din Ileanda, va fi evocat marele actor Vistrian Roman, cel care l-a întruchipat pe celebrul tată din serialul “Pistruiatul”. Născut la 15 mai 1941, la Dej, Vistrian Roman a copilarit în satul Saşa, comuna Ileanda. A jucat pe scenele teatrelor “Alexandru Davila” din Piteşti, Teatrul Mic din Bucureşti si Teatrul Naţional din Cluj, precum şi în multe piese TV şi filme.S-a stins în 3 iulie, 1994, în Cluj.

La acţiunea de la Ileanda vor partipa Melania Ursu şi Emanuel Petran, de la Teatrul Naţional din Cluj, colegi ai actorului, criticul de film Ioan-Pavel Azap, dramaturgul Flavius Lucăcel şi scriitorul Daniel Săuca.

Caravana Culturii Sălăjene” este un proiect al Centrului de Cultură şi al Asociaţiei Jad, un proiect-piedică în calea uitării.

Comentarii

comments

4 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. ion 30 octombrie 2012 at 19:01 - Reply

  Ce stiu dascalii din Ileanda despre Vistrian? Nimic

  • Dan B. 30 octombrie 2012 at 22:29 - Reply

   Initiativa de a organiza un astfel de eveniment intr-o comuna ca Ileanda eiste un lucr extraordinar ce merita apreciat. Regretabil este ca persoane ca tine isi pun astfel de intrebari lipsite de sens.

 2. iiiiiii 31 octombrie 2012 at 11:02 - Reply

  salutari d-nei elena lucacel

 3. arges 4 noiembrie 2012 at 21:47 - Reply

  … Citesc intamplator biografia si aceasta, pentru mine, una plecata demult din Romania, foarte trista veste. Asa de talentat si asa de tanar plecat.
  Eram eleva in Pitesti pe vremea cand acest deosebit actor juca la „Alexandru Davila”. Apoi am studiat si am locuit altundeva… sa fie intamplare? Chiar in zona de unde acum aflu, citind despre el ca a plecat candva. Totusi nu am uitat serile petrecute cu clasa mea, seri deosebite, la acel teatru si primului meu baiat chiar i-am dat numele Roman.
  Prin asta, desigur ca pe undeva gandul m-a mai condus la acest om, fara al cunoaste personal.
  … Un gest foarte frumos de a-ti onora fiii care s-au desprins din masa.

Lasa un Raspuns »