Bibliotecarii salajeni, la cursuri

Magazin Salajean 21 mai 2012 0

Bibliotecarii salajeni, la cursuri

Centrul de Formare al Bibliotecii Judetene Salaj a organizat, zilele trecute, o serie de activitati destinate bibliotecarilor comunali. In perioada 15-17 mai, s-a desfasurat prima serie a cursurilor Servicii moderne de biblioteca, la care au participat bibliotecarii din: Balan, Babeni, Benesat, Bocsa, Chiesd, Criseni, Dobrin, Dragu, Fildu de Jos, Hida, Nusfalau, Sarmasag, Treznea, Zimbor. In 17 mai, la Sala de Lectura a BJS a avut loc intalnirea de lucru a bibliotecarilor din bibliotecile publice ale judetului pentru noi posibilitati de finantare, eveniment la care a participat si Anca Rapeanu, Specialist Proiecte pentru comunitate si Inovatii, precum si Daniel Pop, reprezentant regional Fundatia IREX Bucuresti.

Cu acest prilej au fost prezentate doua programe de finantare destinate bibliotecilor locale, respectiv, Idei 4000+lei si Idei 15000+lei. Potrivit informatiilor furnizate de directorul BJ, Florica Pop, programul « Idei de 4000+ lei » este menit sa sprijine dezvoltarea durabila a sistemului de biblioteci publice. Finantarile oferite de programul Biblionet vor contribui la dezvoltarea capacitatii de scriere si implementare de proiecte si vor incuraja diversificarea si imbunatatirea serviciilor pentru cetateni. Acest program de finantare va incepe in luna mai 2012 si se va incheia in decembrie 2013, suma maxima acordata fiecarui proiect castigator nu va depasi echivalentul in lei a 1500 de dolari si sunt eligibile bibliotecile publice locale care sunt deja incluse in programul Biblionet. Proiectele propuse spre finantare vor aborda urmatoarele teme: educatie sau invatamant, comunicarea cu rudele din strainatate, legislatie, turism, gasirea de locuri de munca, agricultura, servicii bancare sau financiare, sanatate, comert pe internet, evenimente culturale.

 

Programul “Idei de 15000+ lei” faciliteaza punerea in practica a proiectelor in care sunt partenere cel putin patru biblioteci locale din judet, incluse in programul Biblionet. Suma maxima acordata fiecarei echipe castigatoare (biblioteca judeteana si patru biblioteci locale) nu va depasi echivalentul in lei a 5.000 de dolari. Din acest fond se pot realiza proiecte pentru: educatie sau invatamant, comunicarea cu rudele din strainatate, legislatie, turism, gasirea de locuri de munca, agricultura, servicii bancare sau financiare, sanatate, comert pe internet si evenimente.

 

In perioada 21 – 23 mai se vor continua cursurile “Servicii moderne de biblioteca” la care participa bibliotecarii din: Banisor, Buciumi, Cizer, Girbou, Mirsid, Marca, Ip, Plopis, Pericei, Virsolt, urmand a fi stabilite si urmatoarele serii de formare profesionala, incluzand toti bibliotecarii din bibliotecile publice salajene.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »