Bejinariu, respins inca o data de la sefia Muzeului Zalau

Magazin Salajean 9 noiembrie 2006 0

Bejinariu, respins inca o data de la sefia Muzeului ZalauO comisie formata din inspectorul scolar de istorie – Viorel Marginean si Ileana Petrean – consilieri in cadrul Directiei de Cultura Salaj (al treilea membru al comisiei – Daniela Petreus, consilier financiar in cadrul aceleiasi Directii nu a fost prezent, pe motiv de boala) s-a intrunit ieri la nivelul Consiliului Judetean Salaj si a respins contestatia arheologului Ioan Bejinariu – cercetator stiintific la Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau.

Reamintim ca acesta, impreuna cu Elena Musca, au concurat pentru sefia Muzelui, iar concursul a fost castigat, la o diferenta de doar 5 sutimi, de catre Elena Musca. Bejinariu a contestat rezultatele concursului, argumentand cu faptul ca dosarul Elenei Musca nu ar fi trebuit sa fie acceptat la inscriere, aceasta neavand studii de masterat sau postuniversitare de management cultural. Mai mult, Bejinariu a contestat si modul de evaluare al activitatii concurentilor, care a fost facut fara vreun interviu direct cu acestia si fara sa li se ceara un memoriu de activitate.

Mircea Ghiurco, vicepresedintele CJ, ne-a declarat ca, in cursul zilei de ieri, comisia de contestatii a analizat punct cu punct contestatia lui Ioan Bejinariu, dupa care a respins-o, ca fiind nefondata. Hotararea este finala. Bineinteles, d-l Bejinariu poate merge mai departe, contestand solutia in instanta. Dar noi, in cadrul Consiliului de Administratie al Muzeului, care se va intruni in aceasta luna, vom comunica decizia finala conform careia directorul Muzeului este Elena Musca, a declarat vicepresedintele Ghiurco.

Pe de alta parte, Ioan Bejinariu nu a stiut nimic despre rezultatul contestatiei, decat dupa ce a fost informat chiar de catre Magazin Salajean. Nu a parut surprins de respingerea contestatiei pe care a formulat-o si a declarat ca va ataca in instanta de contencios hotararea comisiei. Legea prevede clar ce e de facut. Sunt un optimist din fire si am incredere in instanta, a mai declarat Bejinariu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »