Astăzi are loc lansarea anuarului “Colecţii şi colecţionari din Sălaj”

Mihaela Oprea 18 octombrie 2012 0
Astăzi are loc lansarea anuarului “Colecţii şi colecţionari din Sălaj”

Asociaţiei Colecţionarilor din Sălaj lansează, astăzi, prima ediţie a anuarului “Colecţii şi colecţionari din Sălaj”, evenimentul având loc la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, începând cu ora 19. Acest volum îi are ca editori pe Emanoil Pripon şi Daniel Mureşan şi este publicat în cadrul proiectului cu acelaşi nume, “Colecţii şi colecţionari din Sălaj”, cu sprijinul financiar al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, prin programul de finanţare nerambursabilă în anul 2012.
“Fiecare colecţie este unică, la fel şi colecţionarul care o deţine, acesta fiind influenţat de factori precum pasiunea pentru obiectele respective, interesul şi situaţia financiară, precum şi suma alocată acestui hobbz care poate deveni unul foarte costisitor. Noi, cei din Asociaţia Colecţionarilor din Sălaj, am considerat că aşternerea pe hârtie a experienţei noastre, mai mare sau mai mică, poate ajuta altor colecţionari sau cercetătorilor din diferite domenii. Colecţionarea diferitelor obiecte este o pasiune caracteristică tuturor vârstelor; încă de la o vârstă fragedă copiii încep să colecţioneze fel de fel de obiecte, de la şerveţele până la fotografii cu artişti, iar în timp pasiunea începe să se şlefuiască. A colecţiona înseamnă şi a descoperi, fiecare element al unei colecţii având o însemnătate aparte”, a afirmat Daniel Mureşan, în deschiderea volumului.
Anuarul este structurat pe capitole, şi anume: filatelie şi întreguri poştale, numismatică, medalistică, din istoricul colecţiilor şi preocupărilor pentru colecţie în judeţul Sălaj, volumul cuprinzând şi un capitol despre statutul şi membrii Asociaţiei Colecţionarilor din Sălaj.
Lansarea de carte are loc în cadrul Festivalului “Muza Fest” ce se desfăşoară, în aceste zile, la Zalău.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »