Artificii, teatru si concerte la Zilele Boghisului

Magazin Salajean 4 septembrie 2007 0

Artificii, teatru si concerte la Zilele Boghisului

Locuitorii comunei Boghis au sabatorit la sfarsitul saptamanii trecute Zilele Comunei, cea de-a saptea editie a evenimentului reunind in program atat momente de umor, cat si teatru, concerte si foc de artificii. Manifestarea a inceput cu depuneri de coroane si jerbe de flori la Monumentul Eroilor cazuti in cele doua razboaie mondiale, fiind prezente autoritati locale si judetene, precum si cetateni din comuna. Programul artistic, desfasurat atat la Caminul cultural, cat si pe scena amplata in aer liber, a fost deschis cu un moment dedicat celor mai mici din public – copiii, acestia putand urmari un teatru de papusi. Au urmat formatii de dansuri populare – Ansamblul Terbete din Zalau, Spiridusii Valcaului din Valcau de Jos si doua ansambluri din Ungaria, care au prezentat spectatorilor suite de dansuri cu specific maghiar si romanesc. In acelasi spirit traditional, momentul a fost continuat de artisti vocali.

Au mai evoluat in fata publicului grupuri umoristice, iar pentru tineri programul a inclus concerte de muzica usoara.

Duminica seara, Zilele comunei Boghis au adus locuitorilor un foc de artificii, pentru acesta fiind alocata din bugetul local suma de 1.500 de lei.

Sediu nou pentru Primarie

Manifestarile din weekendul trecut au insemnat si inaugurarea sediului pe care il are Primaria din cea mai noua comuna salajeana. Primarul Marina Ida Magdolna a informat ca valoarea totala a investitiei este de 220.000 de lei, din care 150.000 de lei sunt asigurati de Guvern, restul fiind aportul bugetului local. Noul sediu include o sala multifunctionala, care va fi folosita ca sala festiva, sala de sedinte si sala de oficiere a starilor civile, un oficiu pentru personalul primariei, un coridor si anexe moderne pentru grupurile sociale. De asemenea, au mai fost amenajate, in subsolul imobilului, un refugiu pentru situatiile de urgenta si o incapere care sa primeasca destinatia de arhiva a autoritatilor locale. Prin extinderea curtii interioare, s-au amenajat si un depozit de lemne si un garaj.

La capitolul modernizari de spatii, autoritatile locale din Boghis au trecut in lista de prioritati si lucrari de reabilitare a celor doua unitati de invatamant din comuna. Modernizarea celor doua scoli a demarat anul trecut, cand Primaria a primit in acest sens de la Guvern 150.000 de lei. In prezent, prin alte doua proiecte, autoritatile administratiei locale au estimat un necesar pentru lucrari de 320.000 de lei. Potrivit primarului, alti 60.000 de lei au fost alocati de autoritatile centrale pentru scoala noua, dar suma nu este suficienta pentru necesarul de investitii avut in vedere de administratia locala. Scoala are nevoie de un grup sanitar nou, dar acesta ar trebui construit ca o anexa la actualul imobil. Cum banii primiti nu ajung pentru o asemenea lucrare, am decis sa reparam pentru inceput acoperisul cladirii. Pe masura ce vom primi si alte fonduri, ne vom ocupa si de grupul sanitar, a spus Marina Ida Magdolna.

Bani pentru infrastructura

In ceea cepriveste reabilitarea drumului comunal dintre localitatile Boghis si Bozies, edilul ne-a declarat ca lucrarile au inceput cu aproximativ doua saptamani in urma, investitia de circa 500.000 de lei fiind asigurata de Consiliul Judetean. Proiectul face parte din planul judetean de dezvoltare rurala. Pana la sfarsitul anului in curs, sper sa putem finaliza 1,6 kilometri de drum din totalul de 3.3 kilometri prvazut in proiect, a afirmat Marina Ida Magdolna. Firma care se ocupa de lucrari este SC ARL Cluj Napoca.

In aceasta toamna, la Boghis se va deschide santierul si pentru introducerea retelei de canalizare. Proiectul a fost declarat eligibil, suma pe care am primit-o in baza Ordonantei 7/2006 privind modernizarea zonelor rurale fiind de 360.000 de lei. Din acest cuantum, ne-au fost alocati pentru inceput 180.000 de lei. In aceasta saptamana, vom anunta licitatia pentru desemnarea constructorului, urmand sa ne apucam de lucrari daca vremea ne va permite, a afirmat primarul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »