Aparitie editoriala de succes

Magazin Salajean 12 decembrie 2006 0

Organismele Modificate Gentetic – pro sau contra? Este o intrebare rostita tot mai des in ultima vreme, dar este si titlul unei carti prin a carei lecturare putem gasi un raspuns bine documentat. Cartea a aparut recent la editura Silvania. Autorul este un salajean, in persoana dr. Nicolae Mocuta, neobosit cercetator in domeniul veterinar, care a publicat peste 30 de lucrari stiintifice in tara si strainatate.

Studiul documentar urmareste trei scopuri principale, respectiv: asigurarea unei surse de documentare; prezentarea unor puncte de vedere diferite sau contradictorii, pentru ca cititorul sa-si poata forma propria opinie si sa poata exprima atitudini in cunostinta de cauza; iar al treilea scop, dar nu cel din urma, a fost acela de a provoca exprimari de pozitii, in randul cercetatorilor si a opiniei publice.

Cartea, care se bazeaza pe o vasta bibliografie, este structurata pe unsprezece capitole si descrie problematica legata de plantele modificate genetic; impactul economic al biotehnologiilor; impactul asupra mediului; coexistenta culturilor modificate genetic. Totodata, cartea mai puncteaza despre siguranta alimentelor care contin organisme modificate genetic; detectia organismelor modificate genetic; aspecte etice si morale cu privire la noile biotehnologii; precum si Legislatia UE si legislatia nationala, cu privire la organele modificate genetic.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »