Ansamblul “Derşidana” a câştigat trofeul Festivalului “Dor de cântec şi de joc”

Mihaela Oprea 17 septembrie 2012 3
Ansamblul “Derşidana” a câştigat trofeul Festivalului “Dor de cântec şi de joc”

Ansamblul “Derşidana” din Derşida se poate mândri cu trofeul celei de-a 12-a ediţii a Festivalului “Dor de cântec şi de joc”, eveniment organizat duminică, în localitatea Horoatu Crasnei. Spectacolul de muzică şi dans, având ca scop promovarea şi păstrarea folclorului autentic în rândul tinerilor şi prezentarea dandurilor locale specifice, a fost organizat de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Consiliul Local şi Primăria comunei Horoatu Crasnei şi Şcoala Gimnazială Horoatu Crasnei.
La festival s-au înscris formaţii şi ansambluri folclorice din judeţul Sălaj, care au în componenţă taraf tradiţional: “Spiriduşii Valcăului” din Valcău; “Derşidana” din Derşida; “Meseşana” din Meseşenii de Jos; “Cizereana” din Cizer; “Codruleţul” din Cehu Silvaniei; “Barcăul” din Şimleu Silvaniei; “Plaiuri sălăjene” din Horoatu Crasnei; “Cununa” din Jibou; grupul de dans bărbătesc din Stârciu, comuna Horoatu Crasnei; grupul de dans din Şeredeiu, comuna Horoatu Crasnei.
Pentru cei mai buni artişti s-au acordat diplome. Cel mai râvnit a fost, însă, trofeul festivalului, care a fost câştigat de către Ansamblul “Derşidana” din Derşida. Premiul I a fost obţinut de Ansamblul “Plaiuri sălăjene” din Horoatu Crasnei, premiul II de Ansamblul “Codruleţul” al Clubului Copiilor din Cehu Silvaniei, iar premiul III de Ansamblul “Socăciţele” din Meseşenii de Jos. Menţiuni au primit formaţia de dansuri a Şcolii Generale din Stârciu, comuna Horoatu Crasnei şi Ansamblul “Spiriduşii Valcăului” din Valcău de Jos.
Diplome de excelenţă au primit instructorii formaţiilor participante la festivalul concurs, precum şi Ansamblul “Arieşana – Fiii moţilor” din comuna Mihai Viteazul, din judeţul Cluj, un ansamblu aflat într-o veche relaţie de colaborare (ca şi primăriile celor două comune) cu ansamblul din Horoatu Crasnei condus de învăţătorul Ioan Sur.

Comentarii

comments

3 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 17 septembrie 2012 at 21:11 - Reply

    frumos felicitari fetele din stirciu au fost cele mai bune nu din seredei

  2. Anonim 17 septembrie 2012 at 21:15 - Reply

    copii din stirciu au dansat foarte frumos calusaru tigani au fost napa mai ales ala gras

  3. Anonim 17 septembrie 2012 at 22:02 - Reply

    toate formatiile prezente la concurs au fost la inaltime prin repertoriul adus in concurs prin respectarea folclorului local.FELICITARI INSTRUCTORILOR.

Lasa un Raspuns »