„Amicii Muzeului” promovează Sălajul la Roma

magazinsalajean 16 aprilie 2013 0
„Amicii Muzeului” promovează Sălajul la Roma

Voluntarii de la Asociaţia „Amicii Muzeului” din Zalău vor participa în zilele de 20 şi 21 aprilie, la Festivalul internaţional de celebrare a naşterii Romei „Romae Dies Natalis MMDCCLXVI”, ce va avea loc în capitala Italiei.
La tradiţionala manifestare sunt invitate diverse grupuri de reconstituire istorică din mai multe ţări europene, care au făcut parte, în antichitate, din Imperiul Roman ori au avut diverse legături cu acesta.
„Amicii Muzeului” vor prezenta aspecte ale istoriei antice a României şi vor fi costumaţi în replici ale costumelor/echipamentelor civile şi militare dacice şi romane, potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei.
„Participarea la acest festival constituie o oportunitate deosebită de a promova cultura, valorile de patrimoniu care se află în judeţul Sălaj, în special a vestigiilor istorice dacice şi romane din Complexul Arheologic de la Moigrad-Porolissum. Totodată, participarea la acest festival reprezintă o excelentă ocazie de a promova festivalurile de reconstituire istorică care au tradiţie la Moigrad-Porolissum şi Zalău, ceea ce poate duce la creşterea vizibilităţii internaţionale a Sălajului în general, a Zalăului, a Complexului Arheologic Daco-Roman de la Moigrad-Porolissum în special, determinând astfel şi creşterea numărului de turişti interesaţi să viziteze România”, se arată în comunicatul de presă amintit.
În vederea participării la acţiunea de la Roma, au fost depuse proiecte culturale la Primăria Zalău, Consiliul Judeţean Sălaj şi la Ministerul Culturii.
Asociaţia „Amicii Muzeului” a luat fiinţă în anul 2011, dar a activat efectiv cu trupele de reconstituire dacică şi romană încă din 2009. Scopul acesteia îl constituie promovarea culturii şi a valorii patrimoniale cu reprezentare regională şi cuprinde două grupuri de reconstituire istorică antică: Cohors III Campestris Civium Romanorum Miliaria şi Lupii Daciei Zalău.

Andreea Vilcovschi

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »