Actorul Emanuel Petran, premiat la Baia Mare

Magazin Salajean 11 iunie 2012 0

Actorul Emanuel Petran, premiat la Baia MareArtistul salajean, Emanuel Petran, actor de marca al Teatrului National din Cluj Napoca, a fost remarcat zilele trecute in cadrul unui festival international de teatru. Artistul a primit premiul Liga pentru Teatru in cadrul celei de-a XX-a editii a Festivalului International de Teatru Atelier de la Baia Mare, desfasurat in perioada 3-9 iunie. La aceasta manifestare au participat trupe de teatru din Ungaria, Italia, Romania (din Oradea, Bucuresti, Piatra Neamt, Timisoara si Cluj Napoca). Distinctia a fost acordata artistului pentru rolul Leprosului interpretat in spectacolul Saruta-ma care a fost jucat anul acesta si la Zalau. Acest premiu reprezinta un pas important avand in vedere ca piesa Saruta-ma este primul spectacol realizat de Asociatia Culturala JAD impreuna cu Nationalul clujean. Cu acest spectacol, de la premiera si pana acum, au avut loc 15 reprezentantii, ne-a declarat Emanuel Petran.

Spectacolul este regizat de un alt salajean, Victor Olahut, scenografia este realizata de Ioana Olahut, iar machiajul (dar si sprijinul in punerea in practica a acestui proiect) poarta semnatura lui Flavius Lucacel, vicepresedintele Asociatiei Culturale JAD.

Piesa dezvaluie drama unui personaj de la periferia societatii, care se poate petrece oricand sub ochii nostri, a unui homeless, nebagat in seama si dispretuit. Interpretul eroului, actorul Emanuel Petran, s-a nascut la 3 aprilie 1969, in Surduc, judetul Salaj. A studiat la Departamentul de Teatru al Facultatii de Litere, Universitatea

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »