A aparut un nou numar al revistei Caiete Silvane

Magazin Salajean 23 aprilie 2009 0

A aparut numarul 51 al revistei salajene de cultura Caiete Silvane, numar ce aduce in atentia iubitorilor de cultura ideea de semn, tratata prin prisma diferitelor valente pe care le capata in viziunea mai multor autori, familiari deja revistei, cu accent pe cuvant si text. Astfel, Viorel Tautan face in acest numar un Recurs la istorie (cateva cuvinte despre semul lingvistic), Marin Pop scrie despre Nevoie de Semne si apropierea de Cuvant in inchisorile comuniste, Marin Stefan despre Valentele cuvantului poetic, Adalbert Gyuris, Viorel Cotoiu despre Semne din si pentru viitor etc., editia incepand cu editorialul Resemnificarea increderii semnat de Daniel Sauca. De asemenea, un interesant articol derivat al ideii de semn, insemn social, este semnat de Alexandra Marginean si Viorel Marginean si se constituie intr-un inedit eseu Despre discriminarea persoanelor cu handicap de-a lungul istoriei.

Dintre aparitiile editoriale semnalate in editia din aprilie a revistei mentionam romanul Banalitatea raului de Boris Marian si N. Steinhardt si paradoxurile libertatii. O perspectiva monografica, autor- George Ardeleanu.

De mentionat ca revista lunara de cultura Caiete Silvane este editata de Centrul Culturii Traditionale Salaj, sub egida Consiliului Judetean Salaj, a Consiliului Local si Primariei Municipiului Zalau si apare pana in data de 20 a fiecarei luni, pretul unei editii fiind de 3 lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »