A aparut revista Caiete Silvane cu numarul 88

Magazin Salajean 24 mai 2012 0

A aparut revista Caiete Silvane cu numarul 88Proza, poezie, cronica literara, reportaje sau documentare pot fi citite in numarul 88 al revistei Caiete Silvane. In deschidere, asa cum deja cititorii publicatiei s-au obisnuit, este prezentata o dedicatie (Carte de vizita) din partea unui oaspete la Lecturile Publice de la Zalau, scriitorul Vasile Muste. La rubrica Actualitate, scriitorul Viorel Tautan se adreseza in semn de omagiu, bibliotecarilor cu Bibliotecar la 14 ani. In cadrul Cronicilor literare sunt prezenti, in acest ultim numar al revistei: Viorel Muresan (care prezinta volumele Catedrala din auz de Mircea Petean si Parfumul fictiunii de Marcel Lucaciu), Imelda Chinta cu Destine printre ruine, Marcel Lucaciu (despre Ultimul festin al lui Florin Horvath) si Carmen Ardelean (despre volumul Clopotele Raiului, al lui Daniel Sauca).

Iubitorii de poeme vor regasi publicate aici cateva poezii din Primavara Poeziei XII. Cunoscutul scriitor jibouan, Gyorfi Deak Gyorgy relateaza in rubrica Reportaj despre Salcia babei blestemate, iar Gheorghe Sisestean expune un studiu interesant despre Romanii din Ungaria. De mare interes pentru iubitorii de istorie este si articolul prezentat de Marin Pop, Rodica Coposu la 80 de ani, in care cercetatorul stiintific face referire la principalele momente din viata uneia dintre surorile Seniorului. Numarul 88 al revistei Caiete Silvane mai cuprinde un documentar (Pentru o viitoare istorie litarara) al Ilenei Petrean – Pausan.

Revista de cultura Caiete Sivane este editata de Centrul de Cultura si Arta al judetului Salaj, sub egida Uniunii Scriitorilor din Romania, a Consiliului Judetean Salaj, a Consiliului Local al Municipiului Zalau si Primariei Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »