În Sălaj, cei mai activi bibliotecari

Magazin Salajean 18 mai 2011 0

În Sălaj, cei mai activi bibliotecari

Reprezentanţii Bibliotecii Judeţene Sălaj au primit, zilele trecute, la Baia Mare distincţia Cea mai activă delegaţie a unei filiale judeţene. Diploma a fost acordată în urma prezentărilor expuse de bibliotecarii sălăjeni în cadrul Târgului Promolib. Evenimentul a avut loc în cadrul Conferinţei Internaţionale Bibliopublica, desfăşurată la Biblioteca Judeţeană Petre Dulfu din Baia-Mare, organizate de Asociaţia Natională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, cu tema Modele de voluntariat în bibliotecile publice.

Delegaţia sălăjeană a prezentat: Bibliovoluntar BJS, un film cuprinzând imagini de la activităţile cu voluntarii tineri; stadiul de derulare al activităţilor din Planul Naţional de Advocacy (coordonat de Florica Pop, membru în Biroul Executiv al ANBPR), precum şi Ghidul de bune practici în situaţii de risc (coautor – Florica Pop). La Târgul de promovare a bibliotecilor au fost expuse lucrări realizate de Biblioteca Judeţeană, Biblioteca Orăşenească Jibou şi Biblioteca Comunală din Someş Odorhei, în colaborare cu voluntarii.

Ne-am bucurat din nou de aprecierea muncii noastre şi le mulţumim tuturor colaboratorilor care înţeleg că este foarte important să ajute biblioteca în eforturile pe care le face pentru a ajuta comunitatea sălăjeană să fie aproape de informare, educaţie, dezvoltare personală sau profesională, a menţionat Florica Pop, managerul BJ Sălaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »